En stor del av motivasjonen til trening kommer fra riktig utstyr. Og med rett motivasjon vil det være enklere å komme i gang med jevnlig trening.

Mange mennesker synes det kan være utfordrende å ta det første steget til en mer aktiv hverdag. Da er det godt å vite at med riktig utstyr og kun ti minutter tre ganger i uka, så er du i gang. Det trenger ikke være mer komplisert enn det. Det aller viktigste er å være i bevegelse, og ikke minst å styrke kroppen til å klare alle hverdagens utfordringer. Du vil raskt oppleve at du får mer overskudd og en sterkere kropp.

Ved å bruke ViaTrumf vil du kunne samle Trumf-bonus når du kjøper ditt treningsutstyr. For eksempel hos X-life, MultiTriathlon eller Gymgrossisten.com. Se komplett oversikt her…

Et enkelt treningsprogram kan gjøre underverker
Her er fire øvelser du kan gjøre hjemme. Du kan gjerne legge til andre øvelser slik at programmet blir mer omfattende.

Du kan for eksempel  gjøre 4 runder med 8-12 repetisjoner på hver øvelse under. Ta en pause på 15 sekunder mellom hver øvelse. Den siste repetisjonen på hver øvelse i hver runde skal være tung.

Knebøy
Hovedfokus muskler: Forside lår og rumpe.
Utstyr: En vektstang med vekter.
Teknikktips: Hold et smalt grep på stanga, dette gir deg bedre kontroll. Ha beina plassert i ca skulderbredde med tærne pekende litt utover. Press frem brystet og hold blikket rett frem eller skrått oppover. Stram kjernemuskulaturen og rumpa og gå ned så langt du klarer med god teknikk. Press knærne ut i den retningen tærne peker.

Pushups
Hovedfokus muskler: Bryst og armstrekkerne.
Utstyr: Treningsstrikk
Teknikktips: Pushups er egentlig ikke noe annet enn en dynamisk planke. Likt med alle andre plankeøvelser er det viktig i pushups å holde kroppen i en rett posisjon. Dette gjør du ved å rotere hoften innover, stramme rumpa og spenne magen. Om vanlige pushups er alt for lett kan man bruker strikk som ekstra motstand. Da har du en strikk bak skuldrene på øvre del av ryggen, og holder det fast med begge håndflatene. Det gjør at det blir tyngre på vei opp.

Stående stangroing / roing med manualer på benk
Hovedfokus muskler: Rygg og armbøyerne.
Utstyr: Manualer
Teknikktips: Ved stående stangroing står man fremoverbøyd og holder stangen med et grep i ca skulderbredde. Man kan selv bestemme hvor fremoverlent man skal stå, men det vanligste er ca 45 grader (lett fremoverlent). Deretter drar du stanga opp til den når magen. Her er det viktig å trekke sammen skulderbladene på vei opp. Tenk at det er ryggen som skal dra opp stanga, og ikke armene.

Det samme prinsippet gjelder på roing med manual på benk. Her har man benken i en rett posisjon, hvor man har det ene kneet og den ene hånden plassert på benken. Ror man på høyre side med høyrearmen så betyr det at man skal ha venstre hånd og venstre kne på benken. Tenk at ryggen skal være helt rett under hele utførelsen.

Bokshopp
Hovedfokus muskler: Forside lår og rumpe. Kondisjon ved mange repetisjoner.
Teknikktips: Ved utførelse av bokshopp er det viktig med en god sats. Dette gjør du ved å gå ned i en ca 90 graders knebøy for deretter å skyte fart oppover. Hold knærne i en rett posisjon både når du hopper og når du lander, og unngå at de faller innover.

Som Trumf-medlem sparer du bonus når du handler idrettsutstyr hos Trumf-partnere. Bonusen samles på din medlemskonto og kan tas ut gjennom overføring til bankkonto eller SAS EuroBonus.

Bli Trumf-medlem du også her…